Ullatti IF

Alla inlägg den 8 maj 2014

Av Ullatti Idrottsförening - 8 maj 2014 23:04

 

(Håkan Mäki)


Nu finns det information angående BYGDEMÖTET den tisdag den 13 Maj runt om i byn. Om ni inte vet var ni ska titta så går det att hitta informationen på kiosken och på affären.


Under byamötet den 7/5 så kom det folk för att diskutera vad vi ville ta upp som bygd på det här mötet och om du missade detta av något skäl så behöver du inte oroa dig för ordet kommer att vara fritt för vem som helst att berätta sina åsikter och komma med idéer under bygdemötet.


Dom punkter som vi tänkte ta upp under mötet

* Nya skolan och dess möjlighet

* Diskutera om att införa en gångstråk som går genom byn

* Vad man kan göra för barn och ungdomar

* inskaffa en distriktmottagning

* Ha ett medborgarkontor för att på bättre sikt skapa en bättre kommunikation mellan byn och kommunen

* Diskutera bussförbindelserna mellan byn och stan

* Få ekonomiskt stöd för att kunna ha ljus på fotbollsplan, hockey rinken, ellusspåret och slalombacken

* Hur man ska kunna satsa på turismen


Detta är några av dom punkter som vi vill ta upp för att förbättra vår bygd. Nu tror vi inte på trolldomar eller magiska ord som gör att allt detta är möjligt MEN det är en bra utgångspunkt som vi tror vi kan arbeta med.


För vi hoppas med detta projekt att vi ska kunna skapa kontakter, förbättra kommunikationen för att utveckla vår bygd in i framtiden så att fler människor och fler företag ser varför dom ska just välja Ullatti.


PRENUMENERA NU!

På lördag så kommer den nya Landsbygd i centrum tidningen ut och för att ni ska ha möjlighet att säkra så att ni får till eran brevlåda så måste ni prenumenera (KOSTNADSFRITT naturligtvis) och det kan ni göra genom att höra av er till oss på telefon 073-08 55 233 eller via mail ullatti.if@gmail.com

Ovido - Quiz & Flashcards