Ullatti IF

Alla inlägg den 18 juli 2014

Av Ullatti Idrottsförening - 18 juli 2014 00:52

 


Som ni alla vet så har vi i UIF även en facebook sida, där vi lägger upp inlägg för att berätta om dom senaste nyheterna eller om kommande evenemang. Genom facebook och den här bloggen så får vi uppleva massor av olika saker och kan följa det mesta som händer i byn. Vi vill genom att använda facebook och bloggen berätta om dom senaste händelserna, dom kommande evenemangen samt göra massor av roliga saker där vi tillsammans med alla i byn kan utveckla vår bygd. 


Under dom senaste veckorna så har vi gjort mer allvarliga inlägg med tanke på den krisande situationen med kiosken så därför tänkte vi att vi skulle lätta upp det lite genom att berätta lite roliga fakta som vi får uppleva genom våra sociala medier så som facebook och bloggen.


Vi i Ullatti och UIF är unika på detta sätt, ingen annan by eller förening är lika aktiva inom sociala medier i hela Gällivares landsbygd. Tjautjas IK har förvisso även en egen facebook sida med fler medlemmar men är inte i närheten lika aktiva som vi i Ullatti. Vi hoppas att dom andra byarna tar efter och ser fördelarna med att använda sig av sociala medier för att bättre skapa kontakt. Vi hoppas att inom en snar framtid ha möjlighet att hälsa på dom andra byarna och deras föreningar för att byta erfarenhet och skapa en bättre ontakt för att i framtiden kunna samarbeta bättre för att skapa en bättre utveckling av landsbygden.


Nog om det, här kommer några roliga fakta som vi i UIF har fått uppleva genom facebook och bloggen:

1. UIF facebook sida har 234 medlemmar (gillare) i en by där det bor ca 250 personer, med folk som bor allt från Malmö ända upp till Kiruna.


2. Vissa enskilda inlägg (t,ex om krismötet) har setts av snart TVÅTUSEN personer, detta genom att ni som är medlemmar i UIF facebook sida har delat inlägget och spridit det till andra.

 

Tusen tack alla, vi kan inte tacka er nog för att ni hjälper oss med detta! :)

 

3. UIF bloggen har 108 st aktiva följare (liknande UIF facebook medlemmar) som läser våra inlägg, bloggen skapades enbart för att ni som inte har facebook ska kunna följa vad som händer i byn.

 

4. Vi brukar annonsera oss som "Den levande landsbygden" och det uttrycket fick vi av IN Gellivare som gjorde ett inlägg om oss. Kolla gärna in deras hemsida (länk här nedan).


http://www.gellivare.se/sv/IN_Gellivare/

 

5. Olika företag har hört av sig till oss och berättat att dom är imponerade av vårt sätt att annonsera och har hört folk som kommit till dom berättat om våra aktiviteter.

 

återigen så kan vi inte tacka er nog som gör detta, tusen tusen tack! :)


Vi får uppleva saker hela tiden genom våra sociala medier och vi får hela tiden nya idéer som vi ska försöka anordna för er, där en av dom är att vi kommer att göra ett nytt försök att skapa den största gruppbilden en bygd norr om polcirkeln någonsin har tagits. Sen har vi även en stor överraskning som vi kommer att avslöja inom en väldig snar framtid! :)


Det finns ett uttryck som ofta uttrycks hur man ska lyckas och det är "Bli aldrig nöjd, allt går att förbättra".

Det är så vi vill att hela Ullatti ska tänka, vi ska vara nöjda för det vi har gjort men vi ska inte nöja oss med det och vårt mål är enkel. Göra Ullatti bättre för alla (men då måste alla vara med).

Ovido - Quiz & Flashcards